Petr | 25.03.2013 13:25
reagovatpobyt v nemocnici
Dobrý den, manžel je na podpoře a v pátek byl odvezen sanitkou kvůli slepému střevu do nemocnice. Byl operován. Zaplatí mu Úřad páce pobyt v nemocnici ? Děkuji.
|
|
Téma: Poplatky
Od Nového roku nás čekají ve zdravotnictví převratné změny. Poprvé v historii si tak budeme muset zvyknout na pojem placení u lékaře či za pobyt v nemocnici. Pojmy, které český člověk dosud nezná, ale brzy pozná. Každý se ptá, co a jak bude platit a jestli bude možné se placení vyhnout...
pobyt v nemocnici
Dobrý den, manžel je na podpoře a v pátek byl odvezen sanitkou kvůli slepému střevu do nemocnice. Byl operován. Zaplatí mu Úřad páce pobyt v nemocnici ? Děkuji.
Dotaz
Přesto,že v diskuzi již podobný dotaz existuje,nenašel jsem nikde odpověď a proto si dovoluji dotaz opakovat. Jepravda,že se za předčasně narozené dítě v inkubátoru musí platit poplatek 100,-Kč denně?
FAKTA A PRAVDA
Dobrého dne přeji jsem toho názoru ať se kildně platí vždyť kdo by za zdraví nedal poslední peníze, ale problém je v tom že to odnese prostý lid poctivě pracující lidé. Ti,, kdo schvalují takové zákony, vydí jen jednu stranu mince.Asi si říkají já na to mám a vy už mě chudáci nezajímáte. Proč to neschválí jen za cenu že zvednou platy všem kteří finančně nedosáhnou na vše co vláda zdražila a ,zdražuje aschvaluje. Pokud by ministrům teklo do bot a šlo by o jejich koryto a jejich rodinný rozpočet a byl by jejich příjem nižší než výdej ,sakra by si to rozmysleli .Proč nezaměstnaným a matkám s dětmi kord těm ktéré musí čelit problémům s dlouhavým vymáhání výživného po otcích a nemají úlevu a osvobození od poplatků ve a dofinále se ještě vláda vysmívá těmto matkám že mají počítat stím že mohou dostat o měsíc později dávky že stím mají počítat a našetřit si .Ptám se z čeho mají vzít rezervu asi na dětech a nedat jim dostatek výživy a pak jim je odeberou že zanedbaly výživu.SITUACE JE TAKOVÁ ŽE KDYŽ MATKA ZAPLATÍ ZA NEMOCNICI ZA DÍTĚ I ZA SEBE TAK UŽ NEMÁ DOMA NA JÍDLO A NÁJEM AŤ UŽ JE VDANÁ ČI S DRUHEM POKUD JE TEN HLAVNÍ ŽIVITEL BEZ PRÁCE A MĚL PUJČKU TAK NIC OD SOCIÁLKY NEDOSTANOU ANI NA POPLATKY V NEMOCNICI.
Souhlas;
Naše VLÁDa) a někteři poslanci by neměli co do koryta.Drži se tam jak Vši;
poplatky
Víte, jak je to s placením regulačních poplatků za děti v nemocnici? Otázka: Jak je to s placením regulačních poplatků za děti? Myslela jsem, že jsou od nich děti do 18 let osvobozeny, ale musela jsem platit za hospitalizaci svého 16letého syna po úrazu. Odpověď: Zákonem o veřejném zdravotním pojištění jsou sice stanoveny skupiny osob, které neplatí žádné regulační poplatky, ale mezi nimi obecně děti do 18 let nejsou! Na děti do dovršení 18 let věku (včetně tohoto dne) se nevztahují pouze regulační poplatky za klinické vyšetření při návštěvě u lékaře a za návštěvní službu praktického lékaře. Všechny ostatní regulační poplatky již děti, resp. jejich zákonný zástupce hradit musí. Poplatek za hospitalizaci 16letého dítěte byl tedy nemocnicí vybrán oprávněně. více http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/otazky-tydne/379/regulacni-poplatky-deti
splatnost
do kdy je povinnost zaplatit poplatek za pobyt v nemocnici. platit bubeme platit slozenkou.
poplatek za část dne v nemocnici
Dobrý den, ve čtvrtek 17.1.2013 byla do nemocnice přivezena maminka v 11:20 hod, za tři půl hodiny zemřela.Nedostala již ani žádné jídlo. Při předávání maminčiných věci jsem dostala fakturu na 100,- Kč. Je ten poplatek správně? Děkuji
Poplatky
Citace z serveru Ma ferova nemocnice: Pokud po vás budou poplatky přesto chtít, neplaťte a argumentujte zákonem o veřejném zdrovotním pojištění, který stanoví, podle § 26, "Pokud je pojištěnec propuštěn do domácího ošetření na propustku, není poskytovatel po dobu trvání propustky oprávněn účtovat zdravotní pojišťovně náklady za lůžkovou péči." Následně ani vy nemusíte platit poplatky za pobyt v nemocnici, nemocnice s vámi také v době propustky náklady nemá. Dále argumentujte metodickým pokynem pro zdravotnická zařízení, který je účinný od 1. 1. 2012, který stanoví: "Je-li pacient na propustce, poplatek se nehradí". Touto poznámkou mají na myslí poplatek 100 Kč. Tyto metodické pokyny najdete například zde. Je pravdou, že v metodických pokytech píší, "že propustku nelze vykázat v prvních a posledních trech dnech hospitalizace". Podle našeho názoru, je věcí nemocnice, pokud už vám propustku na daný den povolí, aby se také vypořádala s tím, že za tento den nebude platit. Vy si rozhodně nemusíte kontrolovat, kolikátý den před propuštěním propustku máte, protože o vašem propuštění rozhodují lékaři.
Poplatek za pobyt v nemocnici
Nechápu,proč se platí poplatek za pobyt v nemocnici,když pacient dostal propustku na Vánoční svátky.Zaplatil za pobyt i když ,tam vůbec nebyl.
Procházka
Dobrý den, platit budete po celou dobu. Náklady lze uplatnit u pojišťovny viníka nehody.